Asociația Club Sportiv Elite Running împreună cu Primăria Sectorului 3 al Municipiului București se adresează locuitorilor acestui sector, invitându-i să-și îmbunătățească stilul de viață prin mișcare în aer liber.

Proiectul EDUCAȚIE PRIN MIȘCARE – Alergăm 101 km pentru ROMANIA este unul dintre proiectele câștigătoare ale unei finanțări nerambursabile, alocate de la bugetul local al Sectorului 3 al Municipiului București, pentru activități nonprofit de interes general.

Scopul principal al intregului proiectului il reprezinta educarea tinerilor si a persoanelor cu viata sedentara din Sectorul 3, prin atragerea catre activitati sportive in scopul imbunatatirii stilului de viata, a mentinerii sanatatii si a cresterii increderii in sine. Un alt scop al proiectului il reprezinta largirea spectrului participantilor la antrenamentele si competitiile de alergare, prin oferirea unor posibilitati de a face miscare in natura si de a se integra in comunitatea celor care practica sportul de masa.

Parte integranta a proiectului este Maratonul 1 Decembrie (editia a IX-a), care va avea loc pe 01.12.2019 în Parcul Alexandru Ioan Cuza din Sectorul 3 al Capitalei, competiție dedicată Centenarului Marii Uniri.

Proiectul EDUCAȚIE PRIN MIȘCARE – Alergăm 101 km pentru ROMANIA are drept obiectiv pregatirea unui lot de cel putin 130 de persoane cu domiciliul in Sectorul 3 (din care 30 sunt adolescenți de 12-17 ani) pentru participarea la una dintre probele Maratonului 1 Decembrie, care se desfasoara in Parcul Al. I. Cuza, din care cel putin 80% vor finaliza proba la care s-au inscris. Pregatirea (antrenamentele) vor avea loc in acelasi parc, Al. I. Cuza, incepand cu data de 15.10.2019 si pana pe 27.11.2019, intr-un ritm de 2 antrenamente pe saptamana.

Programul de antrenamente ce se adreseaza locuitorilor Sectorului 3 este gratuit si nediscriminatoriu (ex: experienta sportiva, varsta, s.a.). Pe durata acestuia in cadrul sedintelor de antrenament urmează a fi asigurate urmatoarele: antrenori acreditati, tricouri tehnice (în condițiile prezentate mai jos), educația alimentară a sportivilor și sfaturi legate de echipamentul de alergare. Dupa evaluarea fiecarui participant, acestia vor fi impartiti pe grupe valorice in functie de pregatire si proba pe care o pot realiza si vor primi programe de pregatire specifice fiecarei grupe. 

Pentru un numar de maxim 130 participanti la antrenamente (locuitori ai Sectorului 3), dintre care din care 30 sunt adolescenți de 12-17 ani,  se asigura GRATUIT tricouri tehnice si participarea la una dintre probele competitive ale Maratonului 1 Decembrie (http://www.maraton1decembrie.ro/) sau la Cursa Cetatenilor Sectorului 3 – 3.6 km din cadrul aceleiași competiții. Pentru a beneficia de acestea, participantii trebuie sa indeplineasca urmatoarele :

  1. Sa fie inscrisi la antrenamente prin intermediul formularului online (http://eliterunning.ro/inscrieri-la-antrenamente/). Formularul de înscriere la antrenamente va fi disponibil începând cu data de 28.09.2019 (data la care încep înscrierile).
  2. Sa faca dovada ca au domiciliul in Sectorul 3
  3. Sa participe la cel putin 6 sedinte de antrenament

Vor beneficia de privilegiile (tricou tehnic, inscriere gratuita la una din probele competitiei) oferite de proiect locuitorilor Sectorului 3 primii 130 participanti la antrenamente (100 adulti si 30 adolescenti) care cumuleaza 6 sedinte de antrenament.

De asemenea, proiectul este un instrument important de promovare a Sectorului 3 în rândul celor aproximativ 1250 participanți ai competiției Maratonul 1 Decembrie, care sunt atât din București, cât și din toată țara (în proportie de circa 30%) și de a arata că pe lângă a fi cel mai verde sector din București, Sectorul 3 este unul al oamenilor implicați în mișcare și care se preocupă de sănătatea lor.

Ne dorim ca prin acest proiect să arătăm că locuitorii sectorului sunt implicati și în ajutorarea semenilor lor care au nevoie de sprijin prin promovarea de strângere de fonduri pentru unul sau mai multe proiecte sociale.

Prin proiectul EDUCAȚIE PRIN MIȘCARE – Alergăm 101 km pentru ROMANIA, Asociația Club Sportiv Elite Running își propune următoarele:

  • mediatizarea tuturor activitatilor realizate in parteneriat cu Primaria Sectorului 3 si a Consiliului Local Sector 3 prin prezentarea oportunitatilor si beneficiilor ce se rasfrang asupra locuitorilor acestui sector. In acest sens se vor folosi pentru publicitatea proiectului canalele media audio/online (radio, internet), cat si media outdor si printuri (fly-ere, afise stradale)
  • atragerea unui numar sporit de locuitori ai Sectorului 3 din urmatoarele categorii:  tineri (elevi, studenti), persoane cu viata sedentara si persoane cu dizabilitati la antrenamentele specifice ce vor fi organizate in parcul Al.I. Cuza
  • experienta dobandita de catre participantii la programul de pregatire sa se concretizeze in cadrul competitiei Maratonul 1 Decembrie 2019
  • sustinerea unui stil de viata activ si crearea mediului propice pentru a desfasura activitati in aer liber.

Relevanta proiectului consta in aceea ca sportul de masa in aer liber este o alternativa la viata sedentara. Din experienta acumulata in ultimii 6 ani de antrenamente cu sute de persoane, cresterea nivelului de pregatire si dorinta de autodepasire pot duce la renuntarea la alimentatia nesanatoasa, consumul de tutun si alcool.  Alergarea, in comparatie cu alte sporturi, implica costuri mici, se poate defasura in orice conditii meteo, in parcuri, carari de padure sau pistele de atletism. De aceea, este accesibila unui spectru larg de persoane motivate de a-si imbunatati calitatea vietii.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search