Regulament cursa

REGULAMENT Semimaratonul Orasului Plopeni
18 octombrie 2015

1. Date generale despre competiţie

Concursul de alergare “Semimaratonul Orasului Plopeni”, este organizat de către Asociatia Sportiva Elite Running, cu sprijinul Primariei Orasului Plopeni si a Directiei Silvice jud Prahova.

Regulamentul va fi disponibil on-line pe site-ul competitiei, precum şi la locul de desfăşurare a competiţiei.

Cunoaşterea Regulamentului este obligatorie, participanţii urmând a semna o declaraţie de acceptare şi respectare a condiţiilor impuse prin Regulament.

2. Caracteristicile competiţiei

“Semimaratonul Orasului Plopeni” se va desfăşura duminică, 18 octombrie 2015, începând cu ora 10.00, în zona orasului Plopeni, conform celor prevăzute în prezentul regulament.

Accesul în zona de concurs se poate face cu autoturismul personal, în zonă fiind disponibile locuri de parcare gratuite sau cu plata (în număr limitat) sau cu mijloacele de transport in comun.

Competiţia se va desfășura în proportie de 90% in padure şi va cuprinde doua probe, ce vor consta din parcurgerea unei distanţe de cca 10-11 km, mai exact din parcurgerea de 1-2 ori a traseului de concurs. Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul în funcție de condițiile meteorologice. Se va alerga pe poteci de pamant si pe alei asfaltate, fiind recomandata incaltaminte de trail.

Competitia poate fi reprogramata in cazul unor fenomene meteorologice deosebite.

Traseul va fi însemnat cu bandă de avertizare şi va fi supravegheat de arbitri responsabili pentru parcurgerea traseului în totalitate şi în deplină siguranţa de către toţi competitorii.

Orice tentativă de fraudă (“tăierea” traseului, efectuarea unui număr mai mic de ture, etc) va fi sancţionată prin descalificare.

“Imprumutarea” numarului de concurs unui alt concurent va fi sanctionata prin descalificare.

Tot prin descalificare va fi sancţionată şi participarea la concurs fără purtarea la vedere (pe partea din faţă a echipamentului) a numărului de concurs.

La competiție poate participa orice persoană pasionată de alergare, care a împlinit 18 ani cel mai târziu în ziua desfășurării competiției şi căreia starea de sănătate îi permite să alerge pe distanţa menţionată.

NOTA: Participarea alergatorilor cu varste intre 16-18 ani este permisa doar pe baza declaratiei data de catre parinte sau tutore legal. Pentru alergatorii cu experienta minima va fi obligatorie insotirea de catre un parinte pe traseul de alergare.

Participanţii vor fi diferenţiaţi, în funcţie de vârstă si sex, pe următoarele categorii:

 • feminin: 18-29 ani, 30-39, 40-49 şi peste 50 de ani
 • masculin: 18-29 ani, 30-39, 40-49 şi peste 50 de ani

Concurenții vor participa la competiție cu propriul echipament. Se recomandă un echipament corespunzător condițiilor de toamna si de teren în care se va desfășura concursul: încălțăminte antiderapantă, pantaloni lungi, bluză cu mânecă lungă, jachetă impermeabilă, căciulă /bandană, mănuși de alergare in cazul scaderii temperaturilor.

2.1. Cursa copiilor

Deprinderea de a face mișcare este o componentă esențială, dar neglijată, a educației. Într-o lume din ce în ce mai dominată de tehnologie și sedentarism, programul ”140 de bătăi pe minut” lansat de Fundația eMAG urmărește să le reamintească copiilor și tinerilor despre importanța practicării sportului și avantajele pe care le oferă un ritm de viață echilibrat.

Practicarea unui sport în mod organizat este un ingredient indispensabil pentru transformarea unui copil într-un adult puternic și, de ce nu, care are curajul de a schimba lumea.

Pentru că împărtășim această viziune, am devenit partenerii programului ”140 de bătăi pe minut” și anul acesta vom organiza împreună cursa copiilor din cadrul Semimaratonului Plopeni.

Cursa se va desfasura in centrul orasului Plopeni, pe un traseu integral asfaltat, pe distante adaptate varstei concurentilor, dupa cum urmeaza:

 • varsta 5-6 ani – 200 m
 • varsta 7-8 ani – 400 m
 • varsta 9-10 ani – 800 m
 • varsta 11-12 ani – 1000 m
 • varsta 13-14 ani – 1000 m

Participarea la cursa copiilor va fi gratuita, in limita a 150 locuri. Deoarece accentul se pune pe sportivitate si fair-play, nu doar pe spirit de competitie, toti participantii vor primi medalii si cadouri simbolice, castigatorii locurilor 1-3 primind si diplome.

Cursele vor fi separate pe categorii de varsta si fete/baieti. Pentru participarea la cursa este necesara completarea unei declaratii de catre parintele sau tutorele copilului.

Inscrierile se pot face on-line sau la fata locului.

Startul curselor va avea loc dupa startul semimaratonului, incepand cu ora 10.15.

3. Procedura de înscriere cuprinde următoarele etape:

 1. Completarea formularului de înscriere până vineri, 16 octombrie 2015, ora 20.00. Acesta este disponibil pe site-ul evenimentului (click aici pentru formular). Se recomandă ca participanții să se înscrie din timp, deoarece nu se vor face înscrieri la faţa locului.
 2. Plata taxei de participare.
  • prin transfer bancar în contul RO57 BACX 0000 0008 7726 7000, deschis la UniCredit Tiriac Bank. Beneficiar: ASOCIATIA ELITE RUNNING, având CUI 31333790. Se vor menţiona obligatoriu numele şi prenumele participantului precum şi “înscriere cros” sau “inscriere semimaraton” la rubrica de “Detalii plată”. În cazul plăţii prin transfer bancar taxa de participare este de 40 lei. Taxa nu se returnează în cazul neparticipării la competiție.
  • la faţa locului, numai între orele 08.30 8.00– 09.30. În acest caz însă taxa de participare va fi de 50 40 lei.
   Alergatorii cu domiciliul in orasul Plopeni vor avea taxa redusa la 50% din valorile mentionate anterior.
 3. Validarea înscrierii.
  Organizatorul va verifica periodic plățile efectuate. Participanții a căror plată a fost înregistrată vor fi evidențiați prin mențiunea “validat” trecută în dreptul numelui lor în lista participanților.
  Se recomandă ca participanții să verifice validarea înscrierii la câteva zile după efectuarea plății și să semnaleze eventualele probleme organizatorului.
  Din cauza procedurilor bancare, este posibil ca plăţile efectuate cu mai puțin de 48 de ore înainte de închiderea înscrierilor online sau ulterior acestui moment, să nu fie înregistrate în timp util. Cei aflați în această situație trebuie să trimită dovada efectuării plății prin e-mail la adresa contact [arond] eliterunning [punct] ro sau să o prezinte la ridicarea kitului de concurs.

Rezervarea inscrierii

In cazul in care din diferite motive participantul nu poate achita taxa de inscriere pana la data competitiei, acesta poate opta la inscriere pentru doua variante de inscriere:

 • participare sigura, cu plata taxei la zona de start. Organizatorul se obliga sa asigure in acest caz pachetul complet de concurs. Participantul va aparea in lista de concurs cu mentiunea “rezervat”.
 • participare nesigura, “as vrea sa particip, dar nu stiu daca voi putea”. Organizatorul va asigura medalia de finisher si alte produse in limita stocului disponibil, neavand obligatia asigurarii acestora.

Opțiunile vor ține loc de contract, respectarea acestora urmând a fi notată cu calificativ pozitiv sau negativ.

4. Declaraţia pe propria răspundere

Participanţii vor completa şi semna o declaraţie pe propria răspundere care să ateste printre altele acceptarea regulamentului şi faptul că se consideră apţi din punct de vedere medical pentru a participa la competiţie.

Declaraţiile pe propria răspundere se vor depune pe baza unui act de identitate în original, în momentul ridicării pachetului de concurs.

5. Pachetul de concurs

Pachetul de concurs cuprinde: număr de concurs, acces la punctele de revitalizare, înregistrarea timpului şi înscrierea în clasament, medalie de finisher, diplomă electronică.

Distribuirea pachetelor de concurrs se va face duminica 18.10.2015, la Sala Polivalenta din Plopeni, intre orele 8.30 8.00-9.45.

Pachetul de concurs va fi primit numai după depunerea declaraţiilor pe propria răspundere, care vor fi disponibile la fata locului.

Numărul de concurs este obligatoriu să fie purtat pe toată durata desfăşurării competiţiei, la loc vizibil, în partea din faţă a echipamentului. Nerespectarea acestei prevederi se sancţionează prin descalificare, organizatorul neavand nici o obligatie privind inregistrarea participantului in clasamentul final.

6. Start şi limită de timp

Startul competiţiei se va da la ora 10.00, iar limita de timp pentru parcurgerea traseului este de 3 ore. Continuarea cursei după depăşirea timpului limită este interzisă.

7. Premii

La sosire, toţi participanţii vor primi medalie de finisher, in limitele si in conformitate cu art 3.

Primii 3 clasaţi la fiecare categorie vor primi diplome, medalii şi premii din partea sponsorilor.

Festivitatea de premiere va avea loc începând cu ora 13:30.

Clasamentul final pentru fiecare categorie va fi publicat ulterior pe site-ul eliterunning.ro.

8. Condiţii administrative

Organizatorul nu va pune la dispoziţia participanţilor vestiare.

Bagajele participanţilor vor fi depozitate într-un loc supravegheat de voluntari şi vor putea fi recuperate ulterior în baza numărului de concurs. Organizatorul nu-şi asumă responsabilitatea pentru pierderea, furtul sau deteriorarea bunurilor personale ale participanţilor. Pentru evitarea incidentelor neplăcute, se recomandă ca participanţii să nu lase în bagaje bunuri de valoare.

9. Alte menţiuni

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament până la data competiţiei. Eventualele modificări vor fi comunicate participanţilor la adresa de email folosita la inscriere.

Persoane de contact:

 • Stefan Oprina – telefon: 0771 707 187
 • Adrian Mila – telefon: 0720 999 292