REGULAMENTUL OFICIAL pentru organizarea și desfășurarea programului de antrenamente din cadrul proiectului “Educatie prin Mișcare 2021” 12 oct – 30 nov 2021, Parc Al. Ioan Cuza, București, Sector 3

SECŢIUNEA 1. DESPRE ORGANIZATORI și COMPETIȚIE
Programul de antrenamente de alergare din cadrul proiectului “Educatie prin Miscare 2021” este organizat de Asociaţia Club Sportiv Elite Running in parteneriat cu Primaria Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti.
Proiectul “Educatie prin Miscare 2021”, este unul dintre proiectele câștigătoare ale unei finanțări nerambursabile, alocate de la bugetul local al Primariei Sectorului 3 al Municipiului București, pentru activități nonprofit de interes general desfasurate in anul 2021.
Programul de antrenamente se adresează locuitorilor Sectorului 3, invitându-i să-și îmbunătățească stilul de viață prin mișcare în aer liber urmand ca desavarsirea pregatirii sa fie verificata la una din cursele din cadrul Maratonului 1 Decembrie 2021, parte integranta a proiectului “Educatie prin Miscare 2021”. Mai sunt posibile si verificari intermediare in cadrul curselor de antrenament “Run IOR” care se vor desfasura la un interval de 2 saptamani(vezi 2.1.2).
La aceste sedinte de antrenament pot participa si locuitori ai altor sectoare din Bucuresti, acestia neavand posibilitatea de a accesa privilegiile oferite de proiectul “Educatie prin Miscare 2021” locuitorilor Sectorului 3.
Regulamentul Oficial al antrenamentelor (denumit în continuare Regulament Oficial) este intocmit și va fi facut public conform legislaţiei aplicabile în Romania, fiind disponibil în mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul www.eliterunning.ro.
Prin inscrierea si participarea la aceste antrenamente, participanţii sunt de acord sa respecte și sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului Regulament Oficial și ale legislaţiei în vigoare aplicabile.
SECŢIUNEA 2. PERIOADA și ZONA DE DESFĂȘURARE A PROGRAMULUI DE ANTRENAMENTE
2.1. Perioada și locul desfășurării programului de antrenament
2.1.1 Sedintele de antrenament – se vor desfasura in perioada 12 oct – 30 nov 2021, la un interval de 2 sedinte/saptamana (in zile si la ore ce vor fi stabilite impreuna cu participantii la antrenamente), în București, pe aleile din Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR). Zona de intalnire va fi pe aleea din fata “scenei mari” (aleea perpendiculara pe aleea de langa lac) din imediata apropiere a podului (peste lac) de pe strada Liviu Rebreanu. Aceasta zona de intalnire este foarte aproape de Mall ParkLake(partea din spate, dinspre lac).
2.1.2 Curselor de antrenament “Run IOR” – sunt organizate 2 curse (pe 24.10 si 07.11.2021) pe distanta de aprox. 4 km pe aleile din Parcul Alexandru Ioan Cuza, avand zona start/sosire pe aceeasi aleea din fata “scenei mari” (aleea perpendiculara pe aleea de langa lac) din imediata apropiere a podului (peste lac) de pe strada Liviu Rebreanu.
Aceste curse de antrenament sunt cronometrate, urmand a se intocmi clasamente (F, M) si se premiaza.
La cursele de antrenament “Run IOR”, vor putea participa atat persoanele inscrise la antrenamentele din cadrul proiectului “Educatie prin Miscare 2021” cat si alti doritori de miscare. Programul de desfasurare a acestor curse si modalitatile de inscriere vor fi anuntate pe site-ul www.eliterunning.ro si pe pagina de FB Elite Running,
.SECŢIUNEA 3. MECANISMUL DE DESFASURARE A PROGRAMULUI DE ANTRENAMENTE
3.1. Eligibilitate
Aceste antrenamente se adreseaza adolescentilor (12-17 ani) și adultilor care vor participa la sedintele de antrenamentele stabilite de organizatori în functie de vârstă și pregatirea participantilor.
Participantii trebuie sa fi implinit 12 ani (adolescenti) și 18 ani (adulti) pana la data inscrierii la antrenamente și sa fie apti din punct de vedere medical pentru acest tip de efort.
3.2. Înscriere
O persoana eligibila conform articolului 3.1 se poate înscrie la sedintele de antrenament, completând formularul online de pe site-ul www.eliterunning.ro incepand cu data de 14.09.2021 pana la atingerea numarului maxim de participanti stabilit de organizatori (maximum 200 persoane). La aceste sedinte de antrenament se pot inscrie locuitori ai Sectorului 3 cat si ai altor sectoare din Bucuresti. Inscrierea in programul de antrenamente este gratuita si nediscriminatorie (ex: experienta sportiva, varsta, s.a.).
Persoanele rezidente in Sectorul 3, care se inscriu in programul de antrenamete beneficiaza de cateva privilegii acordate prin proiectul “Educatie prin Miscare 2021” numai daca sunt indeplinite cateva criterii(vezi 3.2.1 si 3.2.2).
3.2.1 Privilegii oferite locuitorilor Sectorului 3 inscrisi la antrenamente
–  inscriere  GRATUITA la sedintele de antrenament de grup (2 sedinte/saptamana)
– inscriere GRATUITA la cursele de antrenament “Run IOR” (dupa cumularea a 4 prezente la sedintele de antrenament) – in limita a 100 participanti
– tricou tehnic (cu maneca scurta) GRATUIT pentru cursele de antrenament “Run IOR” (dupa cumularea a 4 prezente la sedintele de antrenament) – in limita a 100 participanti
-inscriere GRATUITA (inclusiv kitul de participare) la una din cursele din cadrul Maratonului 1 Decembrie 2021 (dupa cumularea a 10 prezente la sedintele de antrenament) – in limita a 150 participanti
– tricou tehnic(cu maneca lunga) GRATUIT pentru participarea la una din cursele din cadrul Maratonului 1 Decembrie 2021 (dupa cumularea a 10 prezente la sedintele de antrenament) – in limita a 150 participanti
La ambele evenimente(“Run IOR” si Maratonul 1 Decembrie 2021) se acorda gratuit kitul de participare(inclusiv medalia de participare) in limita numarului de participanti stabilit pentru locuitorii Sectorului 3 (100, respectiv 150 participanti).
Criterii de validare a inscrierii locuitorilor Sectorului 3 la antrenamente

Sa fie inscrisi la antrenamente prin intermediul formularului online (http://eliterunning.ro/inscrieri-la-antrenamente/). Formularul de înscriere la antrenamente va fi disponibil începând cu data de 14.09.2021 (data la care încep înscrierile).
Sa faca dovada ca au domiciliul in Sectorul 3 (prin CI, BI, pasaport sau carnet de conducere)

3.3. Declaraţia pe propria răspundere
Participarea la programul de antrenamente se face pe propria răspundere, în deplină cunoştinţă a capacității de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mentală.
Prin înscrierea și participarea la programul de antrenamente, fiecare participant declară și își asumă pe propria răspundere faptul că este apt sa participe la aceste activitati care presupun depunerea unui efort fizic și că a consultat în acest sens un medic de specialitate care i-a acordat avizul sa participe la programul de antrenamente.
Toţi participantii la antrenamente vor completa și semna o declaraţie pe propria raspundere ca sunt apţi din punct de vedere medical pentru a participa la sedintele de antrenamente si la cursele de antrenament “Run IOR”.
Prin semnarea declaratiei pe propria raspundere, participantul îl exonerează de orice răspundere pe Organizator în legătură cu orice problemă medicală, de orice natură, apărută în timpul sau după participarea la programul de antrenamente.
–Participantii adolescenti (12-17 ani) vor fi insotiti la prima sedinta de antrenament de catre un parinte sau un tutore legal care vor trebui sa semneze declaratia pe proprie raspundere pentru adolescentul participant la antrenamete.
3.4. Condiții de participare la programul de antrenamente
3.4.1 Condiții de participare generale
Un participant inscris in programul de antrenamente trebuie sa se prezinte la locul de intalnire din parc în ziua și ora stabilite, in urmatoarele conditii:
– stare de sănătate bună, atestată pe propria răspundere conform declarației;
– condiție fizică bună pentru nivelul de antrenament al grupei la care a fost repartizat dupa evaluarea initiala
– lipsa oricăror simptome specifice infecției cu COVID-19 ( a se vedea sectiunea speciala pentru aceste conditii)
Organizatorii nu își asumă răspunderea pentru orice eventual incident, în cazul în care participanții la activitatile din cadrul programului de antrenament părăsesc zona si traseul indicat de organizatori pentru desfasurarea activitatilor.
Participantii se vor prezenta la antrenamente folosind propriul echipament sportiv. Echipamentul de alergare trebuie sa fie corespunzator condițiilor meteorologice de la ora de desfășurare a sedintelor de antrenament și decent (sa respecte normele morale).
Recomandam participantilor locuitori ai Sectorului 3 sa poarte (in prima perioada) la antrenamente si la cursele “Run IOR”. tricoul cu maneca scurta oferit gratuit de catre organizatori iar in perioada urmatoare(cand vremea va fi mai rece) sa poarte tricoul cu maneca lunga oferit gratuit de catre organizatori
3.4.2 Condiții de participare in timpul pandemiei de COVID 19
Toate activitatile incluse in programul de antrenamente, respectiv sedintele de antrenamente de grup si cursele de antrenament “Run IOR”, se vor desfasura cu respectarea tuturor masurilor impuse de autoritati pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, pentru desfasurarea activitatilor fizice in aer liber.
Toti participantii prezenti la activitatile din cadrul programului de antrenamente vor fi indrumati sa respecte toate masurile indicate de catre autoritati in privinta desfasurarii activitatilor fizice in timpul pandemiei de COVID 19 si organizatorii se vor informa permanent in a respecta si a asigura toate masurile de igiena impuse (folosirea substantelor dezinfectante, folosirea mastilor de catre organizatori si voluntari, pastrarea distantei sociale, masurarea temperaturii la inceputul oricarei activitati, etc.). Toti participantii inscrisi in programul de antrenamente vor semna o declaratie pe propria raspundere de participare la aceste activitati(separat de declaratia prin care isi asuma raspunderea ca este apt din punct de vedere al efortului depus) prin care isi asuma raspunderea ca vor respecta toate regulile si regulamentele impuse in cadrul programului de antrenamente, pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID 19(vezi Anexa 2 la regulament).
Ca masura de protectie si in concordanta cu masurilor impuse de autoritati pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, numarul maxim de participanti:
– la antrenamentele de grup(cele 2 antrenamente din cursul saptamanii) este limitat la 50 persoane impartite in 5 grupe de lucru de cate 10 persoane.
– la cursele de antrenament “Run IOR”(desfasurate la intervale de 2 saptamani, la final de saptamana) este limitat la 120 persoane, cu start decalat pentru toti participantii(minim 10 secunde intre 2 starturi).
NOTIFICARE – in contextul pandemiei de COVID 19:
Deoarece situatia sanitara, in urmatoarea perioada – in care se desfasoara programul de antrenamente – este plina de neprevazut si în continuă schimbare, generatoarea situatiei fiind pandemia de COVID19, regulamentul programului poate suferi modificări, în functie de normele ce urmează a fi publicate și reglementările impuse de către autorități. Toate aceste modificări vor fi comunicate participanților inscrisi in programul de antrenamente.
In Anexa 1 la regulament, am detaliat o serie de norme si masuri impuse de catre autoritati pentru actuala perioada. Toate normele si masurile impuse sunt obligatorii, iar nerespectarea lor duce la descalificarea participantului la program.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a intrerupe desfasurarea activitatilor din cadrul programului de antrenamente in cazul in care sunt pusi in pericol participantii si comunitatea, din cauza agravarii situatiei generate de pandemia de COVID 19.
3.5. Probleme medicale, prim ajutor si asigurare in caz de accidente pentru participantii la programul de antrenamente
3.5.1 Probleme medicale și prim ajutor
Participarea la programul de antrenamente este permisă doar persoanelor care nu au probleme medicale și care au capacitatea fizică și pregătirea să participe la nivelul de antrenament al grupei la care a fost repartizat dupa evaluarea initiala.
Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii, partenerii si voluntarii care participă la organizarea programului de antrenament nu se fac responsabili pentru actele de rănire, deces sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării programului.
Participantul prezent la programul de antrenament (la sedintele de antrenamente de grup sau la cursele de antrenament “Run IOR”), care întâmpina alterări semnificative ale stării de sănătate, de orice tip, pe parcursul desfășurării acestor activitati, are obligația de a se opri din efectuarea activitatilor și de a anunța de îndată organizatorii.
Participanții sunt obligați să ii ajute pe ceilalți participanți, aflați în dificultate/în pericol si sa anunte organizatorul in cazul producerii unui incident sau, în caz de urgență, vor apela la 112.
Participanții autorizează și își dau consimțământul expres de a fi transportați la spital/de a li se asigura asistență medicală în urma cererii exprese a reprezentanților Organizatorului, în cazul în care, în opinia acestor persoane, asistența medicală este necesară și declară că renunță la orice pretenții ar putea avea în legătură cu un astfel de transport și/sau tratament de urgență, întârzieri ori deficiențe în legătură cu acesta.
3.5.2 Asigurare in caz de accidente
Participarea la activitatile din cadrul programului de antrenamente este făcută exclusiv pe riscul Participantului. Organizatorul nu este responsabil de niciun prejudiciu de orice fel suferit de către Participant ca rezultat al participării la activitatile programului, cu excepția cazului în care prejudiciul este o consecință directă a intenției Organizatorului. Această excludere de responsabilitate se aplică de asemenea și în cazul oricăror daune posibile pentru cauze cum ar fi dar fără a se limita la accidentări sau deces.
Participantul este singurul responsabil de încheierea unei asigurări în vederea acoperirii oricăror daune provocate de accidentări, boli sau deces cauzate de participarea la activitatile din cadrul programului de antrenamente. Participantul declară că este conștient că participarea necesită o sănătate fizică și mentală foarte bună și declară că este pregătit corespunzător să participe la activitatile din cadrul programului de antrenamente.
Organizatorul în mod expres și cu precădere indică Participantului să efectueze orice examen medical este necesar care să ateste că este apt de a participa la activitatile din cadrul programului de antrenamente. Participantul rămâne responsabil față de Organizator pentru orice prejudiciu ar provoca unei terțe părți, inclusiv unui alt Participant, voluntar etc., ca urmare a oricărui act sau omisiuni care este imputabil Participantului
3.6. Forta majora
Pentru scopul acestui Regulament, forţa majoră desemnează orice eveniment care nu poate fi prevăzut, controlat sau remediat de către Organizator, inclusiv imposibilitatea Organizatorului din motive independente de voinţa sa de a-şi îndeplini obligaţiile asumate prin Regulament.
SECTIUNEA 4. Condiții ADMINISTRATIVE
4.1. Siguranta programului de antrenamente
Se vor lua toate masurile ca toate activitatile din cadrul programului de antrenamente sa se desfasoare in deplina siguranta atat din punct de vedere a integritatii participantilor, a efortului depus cat si in prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID 19.
4.2. Dispozitii finale
În conformitate cu legislația în vigoare, Organizatorii vor face publice numele câștigătorilor și premiile acordate în cadrul curselor de antrenament “Run IOR”. Lista câștigătorilor va fi publicata după desfasurarea fiecarei curse de antrenament “Run IOR” (la un interval de 2 saptamani incepand cu 12.10.2021) pe site-ul www.eliterunning.ro
Organizatorii se obliga sa respecte prevederile Regulamentului (UE) 679 din 27.04.2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal. Pentru detalii, accesați pagina: http://www.maraton1decembrie.ro/politica-de-confidentialitate/
Participantilor la antrenamente le este interzisă aruncarea oricăror resturi sau gunoaie în zona de desfășurare a antrenamentelor, sub sancțiunea avertizarii sau chiar a refuzului de a fi primit la antrenamente. Aceștia vor putea folosi fie coșurile de gunoi amplasate în parc, fie sacii menajeri puși la dispoziție de către organizatori în zona de desfasurare a activitatilor din cadrului programului de antrenamente. Organizatorii vor asigura la terminarea activitatilor eliminarea deșeurilor și depunerea acestora în containerele aflate în zona parcului.
Organizatorii își rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament in timpul desfasurarii programului de antrenamente cu obligativitatea anunțării modificărilor intervenite pe site și la locul de desfășurare activitatilor din cadrul programuluii.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search