Asociația Club Sportiv Elite Running împreună cu Primăria Sectorului 3 al Municipiului București se adresează locuitorilor acestui sector, invitându-i să-și îmbunătățească stilul de viață prin mișcare în aer liber.

Proiectul Educație prin Mișcare 2021 este unul dintre proiectele câștigătoare ale unei finanțări nerambursabile, alocate de la bugetul local al Sectorului 3 al Municipiului București, pentru activități nonprofit de interes general desfășurate în 2021. Scopul principal al întregului proiect îl reprezintă educarea tinerilor și a persoanelor cu viața sedentara din Sectorul 3, prin atragerea catre activitati sportive in scopul imbunatatirii stilului de viata, a mentinerii sanatatii si a cresterii increderii in sine. Un alt scop al proiectului il reprezinta largirea spectrului participantilor la antrenamentele si competitiile de alergare, prin oferirea unor posibilitati de a face miscare in natura si de a se integra in comunitatea celor care practica sportul de masa.

Parte integrantă a proiectului este Maratonul 1 Decembrie (editia a XI-a), care va avea loc pe 01.12.2021 în Parcul Alexandru Ioan Cuza din Sectorul 3 al Capitalei, competiție dedicată Zilei Naționale a României.

Proiectul are drept obiectiv pregătirea unui lot de cel putin 150 de persoane cu domiciliul in Sectorul 3 (inclusiv adolescenți de 12-17 ani) pentru participarea la una dintre probele Maratonului 1 Decembrie, care se desfășoară in Parcul Al. I. Cuza, din care cel putin 80% vor finaliza proba la care s-au înscris. Pregatirea (antrenamentele) va avea loc in acelasi parc, Al. I. Cuza, incepand cu data de 12.10.2021 si pana pe 30.11.2021, intr-un ritm de 2 antrenamente pe saptamana.

Programul de antrenamente ce se adreseaza locuitorilor Sectorului 3 este gratuit si nediscriminatoriu (ex: experienta sportiva, varsta, s.a.). Pe durata acestuia in cadrul sedintelor de antrenament urmează a fi asigurate urmatoarele: antrenori acreditati, tricouri tehnice (în condițiile prezentate mai jos), educația alimentară a sportivilor și sfaturi legate de echipamentul de alergare. Dupa evaluarea fiecarui participant, acestia vor fi impartiti pe grupe valorice in functie de pregatire si proba pe care o pot realiza si vor primi programe de pregatire specifice fiecarei grupe. 

Pentru un numar de maxim 150 participanti la antrenamente (inclusiv adolescenți de 12 – 17 ani)  se asigura GRATUIT tricouri tehnice si participarea la una dintre probele competitive ale Maratonului 1 Decembrie (http://www.maraton1decembrie.ro/) sau la Cursa Cetatenilor Sectorului 3 – 3.6 km din cadrul aceleiași competiții. Pentru a beneficia de acestea, participantii trebuie sa indeplineasca urmatoarele :

  1. Sa fie inscrisi la antrenamente prin intermediul formularului online (http://eliterunning.ro/inscrieri-la-antrenamente/). Formularul de înscriere la antrenamente va fi disponibil începând cu data de 14.09.2021 (data la care încep înscrierile).
  2. Sa faca dovada ca au domiciliul in Sectorul 3
  3. Sa participe la cel putin 6 sedinte de antrenament

In cadrul proiectului din acest an Educatie prin Miscare 2021,  vom organiza 2 curse de alergare de antrenament sub denumirea Run IOR, desfasurate pe distanta de 3 – 6 km in Parcul Al. I. Cuza la care sa participe cei inscrisi la antrenamente si nu numai. La aceste curse de antrenament se vor intocmi clasamente (F, M).

La cursele de alergare de antrenament Run IOR, vor putea participa atat persoanele inscrise la antrenamentele din cadrul proiectului Educatie prin Miscare 2021 cat si alti doritori de miscare.

Primii 70 locuitori ai  Sectorului 3 inscrisi la antrenamentele de alergare din cadrul proiectului Educatie prin Miscare 2021 si care cumuleaza minim 4 prezente la antrenamente, au inscriere gratuita si primesc tricoul tehnic (cu maneca scurta) reprezentativ pentru cele 2 curse de antrenament Run IOR.

Toate activitatile din cadrul proiectului Educatie prin Miscare 2021 (antrenamentele de grup, cursele de antrenament Run IOR si cursele din cadrul Maratonului 1 Decembrie 2021) se vor desfasura cu respectarea tuturor masurilor impuse de autoritati pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, pentru desfasurarea activitatilor fizice in aer liber.

Toti participantii la proiect vor fi indrumati sa respecte toate masurile indicate de catre autoritati in privinta desfasurarea activitatilor fizice in timpul pandemiei de COVID 19 si organizatorii se vor informa permanent in a respecta toate masurile de igiena impuse (folosirea substantelor dezinfectante, folosirea mastilor de catre organizatori si voluntari, pastrarea distantei sociale, masurarea temperaturii la inceputul oricarei activitati, etc.). Se vor evita zonele aglomerate din parc astfel incat, toate activitatile sa se desfasoare in maxima siguranta. Toti participantii la activitatile din cadrul proiectului Educatie prin Miscare 2021  vor semna o declaratie pe propria raspundere de participare la aceste activitati  prin care isi asuma raspunderea ca vor respecta toate regulile si regulamentele impuse in cadrul proiectului pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID 19.

Ca masura de protectie si in concordanta cu masurilor impuse de autoritati pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, numarul maxim de participanti:

  • la antrenamentele de grup (cele 2 antrenamente din cursul saptamanii) este limitat la 50 persoane impartite in 5 grupe de lucru de cate 10 persoane.
  • la cursele de antrenament Run IOR este limitat la 100 persoane.

Proiectul Educatie prin Miscare 2021 este un instrument important de promovare a Sectorului 3 în rândul participantilor la antrenamentele de grup, la cursele de antrenament Run IOR, cât și la  competiția Maratonul 1 Decembrie 2021,  care sunt atât din București, cât și din toată țara, și de a arata că pe lângă a fi cel mai verde sector din București, Sectorul 3 este unul al oamenilor implicați în mișcare și care se preocupă de sănătatea lor.

Ne dorim ca prin acest proiect să arătăm că locuitorii sectorului sunt implicati și în ajutorarea semenilor lor care au nevoie de sprijin prin promovarea de strângere de fonduri pentru unul sau mai multe proiecte sociale.

Prin proiectul Educație prin Mișcare 2021, Asociația Club Sportiv Elite Running își propune următoarele:

  • mediatizarea tuturor activitatilor realizate in parteneriat cu Primaria Sectorului 3 si a Consiliului Local Sector 3 prin prezentarea oportunitatilor si beneficiilor ce se rasfrang asupra locuitorilor acestui sector. In acest sens se vor folosi pentru publicitatea proiectului canalele media audio/online (radio, internet), cat si media outdor si printuri (fly-ere, afise stradale)
  • atragerea unui număr sporit de locuitori ai Sectorului 3 din următoarele categorii:  tineri (elevi, studenți) și persoane cu viață sedentară la antrenamentele specifice ce vor fi organizate în parcul Al.I. Cuza
  • experiența dobândită de către participanții la programul de pregătire sa se concretizeze în cadrul competiției Maratonul 1 Decembrie 2021
  • susținerea unui stil de viata activ si crearea mediului propice pentru a desfasura activitati in aer liber.

Relevanta proiectului consta in aceea ca sportul de masa in aer liber este o alternativa la viata sedentara. Din experienta acumulata in ultimii 7 ani de antrenamente cu sute de persoane, cresterea nivelului de pregatire si dorinta de autodepasire pot duce la renuntarea la alimentatia nesanatoasa, consumul de tutun si alcool.  Alergarea, in comparatie cu alte sporturi, implica costuri mici, se poate defasura in orice conditii meteo, in parcuri, carari de padure sau pistele de atletism. De aceea, este accesibila unui spectru larg de persoane motivate de a-si imbunatati calitatea vietii.

Va asteptam la activitatile ce se vor desfasura in cadrul proiectului Educatie prin Miscare 2021!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search